Ce fel de mindset au managerii de succes ?

Cum te poate ajuta un mindset în ați crește afacerea?

Dar, ce este de fapt „mindset”?

 

Mindset înseamnă o metodologie de a analiza și a gândi lucruri, situații și toate lucrurile care vă interesează.

Să ai o mentalitate pozitivă nu înseamnă că nu vezi aspectele negative, dar înseamnă că pur și simplu te  gândești la toate aspectele și apoi  le analizezi pentru a găsi o soluție.

Probabil te-ai întrebat de multe ori ce gândesc si cum gândesc managerii de top. Școala de business internațională pune foarte mult accentul pe valori si mentalități de cunoaștere, creștere, autodepășire.

Mentalitatea de creștere

Evoluând tu însuti, poți sa îți crești si afacerea pe termen lung, căci de multe ori ceea ce suntem pune amprenta pe ceea ce facem. Sau mai românește spus “’omul sfințește locul”.

Se referă la starea de spirit ce are o dorință serioasă de a crește și de a evolua. Aceasta include o analiză adecvată a situațiilor apărute, apoi găsirea unui drum spre auto-creștere.

Creșterea are loc dincolo de zona de confort

Pentru a avea o astfel de mentalitate, este foarte important să te cunoști pe tine, ar trebui să te simți confortabil în pielea ta, și să fii gata să evoluezi și nu ar trebui să te limitezi la zona de confort.

Tot ce ai nevoie este : "voința" de a face, determinare, concentrare, motivație, răbdare, încredere în sine, percepții de bun simț și inteligență medie pentru a reuși. Nu trebuie să fii un geniu ca să reușești. Chiar și un geniu eșuează în multe aspecte ale vieții, căci de multe ori succesul său este limitat la domeniul său de activitate.

Pentru a-ți atinge obiectivele, mentalitatea trebuie să corespundă aspirațiilor tale.

Haideți să vedem mai jos ce schimbări de gândire trebuie să obțineți ca să puteți schimba în bine mentalitatea dvs , ca să vă îmbunătățiți viziunea, și să creșteți afacerea:

 

FĂCÂND vs GÂNDIND

Distanța dintre obiectivele tale și realitate se numește acțiune.

Afla clar ce dorești. Setează un scop. Fă un plan pentru a o realiza. Este important să ai o direcție și să știi ce faci. Fă primul pas. Alege cea mai mică acțiune care te va apropia de obiectiv. Odată ce te setezi cu mintea în modul de acțiune, vei câștiga impuls și va deveni mai ușor să faci următorul pas. Dar secretul este sa începi.

 MENTALITATE DE CREȘTERE vs MENTALITATE FIXĂ

O mentalitate de creștere vine din convingerea că abilitățile tale pot fi dezvoltate prin efort.

Schimba-ti gândirea de la "Nu sunt bun la asta!" (Mentalitate fixă) la "Nu pot să o fac încă, dar pot învăța cum să o fac!" (Mentalitate de creștere).

Dezvoltarea unei mentalități de creștere necesită un set de schimbări mintale care includ: crezul în capacitatea de a crește și de a schimba, în a vedea provocările ca oportunități, concentrarea asupra progresului în locul rezultatelor.

 POȚI vs NU POȚI

Indiferent dacă crezi că poți sau crezi că nu poți, ai dreptate.

Sună a clișeu, dar e adevărat. Crezând că poți obține, de fapt, visele tale sunt primul pas spre a le face să devină realitate.

Cel mai simplu mod de a vă schimba mintea de la CAN NOT to CAN este de a schimba modul în care vorbiți cu voi înșivă. Începe să te încurajezi cu fraze precum "Pot să fac asta", "Am primit asta" și "Am tot ce am nevoie pentru a face acest lucru să se întâmple".

 10x vs  1x

Când iți setezi un obiectiv,  considera de 10x obiectivul.

De exemplu: achiziționați 10 clienți → achiziționați 100 de clienți sau lansați site-ul în 10 luni → lansați site-ul în 1 lună.

Operarea la modul de gândire de 10 ori are două beneficii majore: În primul rând, vă forțează să vă ridicați metodele și să vă gândiți la strategiile din “afara cutiei” Acest lucru va face mult mai ușor să vă atingeți obiectivul de 1x. În al doilea rând, gândirea 10x vă instruiește creierul să gândească mare. Prin explorarea opțiunilor cum puteți atinge obiective nebunești mari, creierul dvs. devine obișnuit cu ideea și obiectivul nu mai pare imposibil.

 ABUNDENȚA vs. LIPSĂ

Concentrați-vă asupra abundenței din viața voastră. Fiți recunoscători pentru ceea ce aveți și credeți că lucrurile bune vin în calea voastră. Dacă acest lucru este prea spiritual pentru tine – gândește în acest fel: Ce pierzi prin gândirea pozitivă?

 FARĂ LIMITE vs CU LIMITE

Ești limitat doar de zidurile pe care le construiești.

"Dacă aș avea destui bani ca să merg în călătorie".

"Dacă aș avea destul timp pentru a începe un blog."

Poți lua exemplu de la omenii din jurul tău. Doar uită-te mai cu atenție. Există oameni care călătoresc în lume cu mai puțini bani decât ai tu, mame care lucrează cu normă întreagă și editează un blog, oameni care au avut un succes incredibil, care au început cu nimic. Nu te mai scuza și înțelege că aceste limite există doar în mintea ta. Încearcă să te autodepășești, e un început.